Lichaamsgerichte coaching

Ga jij wel eens voorbij
aan wat je graag wilt?

Waar heb je nu het meest behoefte aan?

Vind je het lastig om je grenzen aan te geven?

Ga je intimiteit uit de weg terwijl je er ook naar verlangt?

Weet je niet goed wat je wilt in het leven?

Past je baan nog wel bij je?

Wensen en grenzen

Met Lichaamsgerichte coaching ontdek je hoe je jouw behoeften, verlangens, grenzen en blokkades kunt herkennen en erkennen.

Je leert voelen hoe je lichaam reageert als je iets doet, denkt of uitspreekt. Hoe een volle ‘ja’ of een subtiele ‘nee’ voelt in je lichaam. Welke sensaties en gedachten er langs komen. Allemaal informatie die je kan helpen om keuzes te maken voor wat bij jou in het moment het beste past en voelt. En wat als je ‘ja’ denkt en een ‘nee’ voelt, of andersom. Wat kun je dan doen?

Elke dag keuzes maken

Als je deze reacties van je lichaam leert kennen, kunnen ze je gaan helpen in het maken van keuzes in je (dagelijkse) leven:

– Waar heb ik behoefte aan?
– Wat heb ik nu nodig?
– Waarmee zal ik beginnen op mijn to-do lijst?
– Wil ik wel met die persoon afspreken?
– Welke vrienden passen bij me?
– Past deze baan nog bij me?
– Wat staat er nog tussen mij en de liefde in?
– Wat wil ik eigenlijk in dit leven?

Kortom: als je naar de signalen van je lichaam/systeem leert luisteren, kun je keuzes gaan maken die bij jou passen. Zo creëer je een leven en omgeving, waar jij blij van wordt.

Intimiteit

Ook kun je deze lichaamswijsheid heel fijn gebruiken om te weten wat je wel en niet wilt in intimiteit en seks:

– Wat is mijn verlangen?
– Wat zou ik het liefst willen in het moment?
– Mag ik me daarin bedenken?
– Wanneer voel ik een ‘nee’ of een ‘misschien’ opkomen?
– Hoe geef ik mijn grenzen aan?

Wat ik fijn vond aan de sessies was dat het me iets nieuws heeft laten ervaren wat ik heel prettig vond. Ik wist niet dat ik op die manier kon openen. En wat hielp, is dat het heel veilig aanvoelde. Irene wekt vertrouwen en een gevoel van veiligheid op, en nodigt je uit stappen naar voren/buiten te nemen.
irenebuur-peaceofme4
Eva
34 jaar

Hoe ziet een sessie eruit?

Ik werk met wat er op dit moment in je leeft of de aandacht vraagt. Elke sessie kan er daarom anders uit zien. Voorafgaand aan een nieuwe sessie nodig ik je uit voor een intakegesprek via Skype. Zo leren we elkaar alvast kennen en kijken we of er een klik is voor een sessie.

Tijdens een sessie zitten we op stoelen en gaan we al pratend samen onderzoeken hoe een bepaald onderwerp voor je speelt op dit moment. Daarbij nodig ik je uit door middel van vragen en kleine oefeningen te ervaren hoe iets voelt in je lichaam, zodat je de signalen leert (her)kennen. Naast er over te praten en te voelen, kunnen we (optioneel) ook kleine oefeningen met aanraking doen, om te ervaren wat er dan in je lijf en systeem gebeurt. Dat kan staand, zittend of liggend op een zacht kleed op de grond.

Ik maak gebruik van technieken en oefeningen uit lichaamsgerichte coaching, wheel of consent, mindfulness, focussen en tantra.

In deze sessies blijven alle kleren aan en worden er geen intieme delen (zoals borsten, billen en genitaliën, of andere delen die jij als te intiem ervaart) van het lichaam aangeraakt.

Tarieven

Voorafgaand aan elke eerste sessie doe ik een online intake, om elkaar te leren kennen en om eventuele contra-indicaties uit te sluiten. De intake duurt ca. een uur. Als we beiden een JA voelen na de intake, kunnen we de sessies gaan inplannen.

Online intake 1 uur  –  50€
Traject 5x Lichaamsgerichte coaching 1 uur  –  325€
Losse Lichaamsgerichte coaching sessie 1 uur – 70€

Vragen of een afspraak inplannen?

Voel je welkom om contact met me op te nemen als je vragen hebt of een afspraak wilt inplannen. De sessies vinden plaats in mijn praktijk aan huis in Amsterdam Oost.

irenebuur-peaceofme18