irenebuur-peaceofme1

Ik ben Irene Buur en ik ben lichaamsgerichte coach in Amsterdam. Ik help mensen om struggles te overkomen op het gebied van seks en intimiteit.

Ik ben gefascineerd door de wijsheid van het lichaam: alle wijsheid die al in je zit en die je overal en altijd bij je hebt.

Superhandig dus.
Als je ernaar luistert.

Niet luisteren naar mijn lichaam

Ik heb jarenlang niet naar mijn lichaam geluisterd. Grote en kleine signalen merkte ik niet op, of negeerde ik. Meestal uit angst om anderen (partners, bazen, vrienden of familie) teleur te stellen en niet aan hun verwachtingen te voldoen. Zo ervaarde ik vaak pijn bij het vrijen, en ging ik op werk net zolang door tot een muisarm, een burn-out werd.

Vertragen

In 2014 kwam ik vast-niet-toevallig in aanraking met lichaamsbewustzijn, omdat ik ging bluesdansen. Wat? Ja, bluesdansen. Tijdens deze hele langzame dans (het is praktisch knuffelen op muziek) leerde ik om te vertragen en wat het effect daarvan is.

Door te vertragen merkte ik ineens veel meer wat er eigenlijk allemaal gebeurt in het moment: in mijn lichaam, in het contact met mijn danspartner, mijn gevoelens en gedachten daarbij. Allerlei dingen waar ik in de snelheid van het dagelijks leven zo overheen zou stappen.

Doordat ik mijn lichaam, en dus mezelf, meer ervaarde in het contact met anderen, werd dit contact ineens intenser, veelzijdiger, betekenisvoller, intiemer. Dit voelde zo heerlijk en vond ik zo razend interessant, dat ik vanuit de danswereld doorrolde in een ontdekkingstocht van bewustwording. Ik volgde vele trainingen en workshops in Tantra, Wheel of Consent, Pelvic Release en Rosen Method Bodywork.

Grenzen en verlangens

Ik leerde de signalen van mijn lichaam herkennen en erkennen.
Ik begon ze te respecteren, te vertrouwen, en te volgen.

Mijn verlangens en grenzen werden helder. En het werd makkelijker om ze uit te spreken. Dat uitspreken op zich voelde al als intimiteit, zonder dat er nog maar iets mee gebeurd was. Er ging een wereld voor me open: mijn leven werd levendiger, helderder, echter, relaxter, intiemer.

Kiezen voor mezelf

Doordat ik mijn verlangens en grenzen beter kende, werd het ook makkelijker om keuzes te maken. Om te kiezen voor wat bij mij paste. In het dagelijks leven, op werk, in vriendschappen en relaties. En binnen seks en intimiteit.

Weer genieten van intimiteit

Ik kwam erachter dat als ik de signalen van mijn lichaam volg, ik veiligheid en vrijheid in mezelf creëer waardoor ik weer kon genieten van seks en intimiteit. Zonder angst, pijn, of gevoel van niet goed genoeg zijn. Integendeel.

Ik leerde dat seks onmetelijk veel breder is dan ‘het plaatje’ dat ik ooit heb aangeleerd.

Alles wat ik geleerd heb, geef ik door en pas ik toe in mijn sessies, workshops en lezingen op het gebied van bewustwording, lichaamswijsheid en intimiteit. Daarnaast deel ik inspiratie over deze onderwerpen in de vorm van illustraties en korte video’s.

Mijn droom

Ik droom ervan dat iedereen zijn of haar eigen (lichaams)wijsheid mag ontdekken, zodat je op ieder moment kunt kiezen voor wat voor jou het beste past. Wat jouw verlangens zijn, hoe jouw grenzen voelen. In intimiteit en seks, en daardoor in de rest van je leven.

Mijn gift aan jou

Als je wilt ervaren hoe het is om mij als coach te hebben, dan kun je via onderstaande knop een gift-sessie bij me inplannen. Dit is een volwaardige 1 uur durende online coachsessie, geen kennismakingsgesprek. Het is mijn gift aan jou, zonder verdere verplichtingen.

Mochten we ons beiden direct enthousiast voelen om langer samen te werken, dan plannen we een apart moment in om dit verder te bespreken. Als dit goed voor je klinkt, plan dan jouw gift-sessie via onderstaande knop in.

Vragen?

Voel je welkom om contact met me op te nemen als je vragen hebt.