Pelvic Release

Meer in contact met
je bekkengebied en met jezelf

irenebuur-peaceofme11

Ervaar je (soms) pijn bij vrijen?

Wil je meer ontspannen en genieten in intimiteit en seks?

Vind je het lastig om te voelen wat je wilt, of om je grenzen aan te geven?

Wat is Pelvic Release?

Pelvic Release is een zachte, aandachtsvolle en lichaamsgerichte methode om meer in contact te komen met je lichaam, je bekkengebied en met jezelf. Het is een vorm van lichaamsgerichte coaching, met een focus op het bekkengebied.

Het bekkengebied is gevoelig voor het ervaren van genot, connectie, veiligheid, een basis, eigenwaarde, zelfexpressie en creativiteit. Daarnaast is het ook gevoelig voor het ervaren van druk, stress, onvervulde behoeftes, verlangens en grenzen.

Praten over seks en intimiteit
Voor veel mensen is het lastig om te praten over seks en intimiteit. De maatschappij, onze opvoeding en de media hebben jarenlang geïnvesteerd in het creëren van een beeld van wat seks ‘is’ en hoe dat eruit ‘hoort’ te zien. De overtuigingen, gedachten en schaamte die we voorgeschoteld kregen, maken het lastig om onze eigen behoeften, verlangens en gezonde grenzen te herkennen. Laat staan om deze op waarde te schatten en te vertrouwen.

Pelvic Release biedt een veilige plek om te praten over verlangens, angsten en schaamte in relatie tot seks en intimiteit. Het geeft ruimte voor emoties die daarbij opkomen. Het helpt je meer te openen voor een diepere verbinding met jezelf, met je lichaam, en met anderen. En om (weer) meer te genieten van seks en intimiteit.

“Als het lastig is om over seks en intimiteit te praten, kan het ook lastig zijn om de volheid ervan te ervaren”

Aandacht en Aanraking
De aandacht en aanraking die we doorgaans aan onze genitaliën geven, hebben vaak een functioneel doel: we houden ze schoon en hygiënisch, en we hopen dat het allemaal ‘werkt’ op het moment dat we willen dat het werkt. Met name tijdens seks en intimiteit.

Mijn Pelvic Release sessies focussen zich op tijd en aandacht nemen, voor wat er gebeurt als je met je aandacht naar je bekkengebied gaat. Zonder oordelen. En zonder dat er iets hoeft, of dat het ergens heen zou ’moeten’. Wanneer de druk er even af mag, ontstaat er vaak meer ruimte voor de heerlijkheid waar we naar verlangen.

Diverse oefeningen uit de Wheel of Consent helpen om te oefenen met het voelen en aangeven van wensen en grenzen en je eigen (lichaams)wijsheid hierin te gaan herkennen.

Hoe is om met je aandacht bij je bekkengebied te zijn?
Wat ervaar je dan?

‘De ‘preciousness’ ervaren van precies kunnen aangeven hoe je het wilt hebben.’ Dat maakte dat ik me erg veilig voelde tijdens de sessie.
irenebuur-peaceofme4
Jolien
35 jaar

Waar helpt Pelvic Release bij?

Pelvic Release helpt je om (weer of meer) in contact te komen met jezelf, je lichaam en je bekkengebied.

Jezelf openstellen voor seks en intimiteit

Als je je veilig voelt om te praten over angsten, schaamte of schuldgevoelens op het gebied van seks en intimiteit, magic things can happen. Pelvic Release biedt je hiervoor een veilige basis met kleine stapjes in het openen.

Spanning en blokkades loslaten

Wanneer je je inhoudt om jezelf te zijn, en te uiten wat je wel en niet wilt, kan er spanning in je bekkengebied komen. Als je je vaker inhoudt, raakt je lichaam meer gewend aan het gespannen zijn, dan aan ontspannen zijn. Oefeningen in aandacht, aanraking en uitspreken, helpen je lichaam om te ontspannen. Ze herinneren je systeem dat het veilig is om je behoeften, verlangens en gezonde grenzen te voelen en aan te geven. Dat het veilig is om te zijn wie je bent. En om aangename, lekkere sensaties vol te ervaren.

Pijn bij het vrijen – de body-mind connectie
Hoe we denken over dingen, heeft een effect op ons lichaam. Stressvolle gedachten leveren spanning op in je lijf. Als je bijvoorbeeld denkt dat je relatie afhangt van hoeveel je te bieden hebt in seks, kan dit een prestatiedruk opleveren die spanning in je bekken opbouwt. Dit kan zorgen voor problemen zoals pijn bij vrijen of het wegvallen van erecties tijdens het vrijen.

“Hoe we denken over dingen, heeft een effect op ons lichaam.”

Dichter bij jezelf
Je bekken vormt je kern: de kern van wie je bent. Door meer aandacht naar je bekkengebied te brengen, kom je meer in contact met je kern: jouw behoeften en verlangens.

Voelen wat je wilt
Meer in contact staan met je bekken, helpt je ook om beter te voelen wat je wilt in seks en intimiteit. Waar en hoe je aangeraakt wil worden, maar ook wat je nodig hebt om te ontspannen.

“Oefeningen in aandacht, aanraking en uitspreken, helpen je lichaam om te ontspannen en te ervaren dat het veilig is om te zijn wie je bent, met alles wat je wilt en niet wilt.”

Hoe ziet een sessie eruit?

In een (online) Pelvic Release sessie starten we met een paar minuten om te ‘landen’: we nemen wat tijd om meer aanwezig te zijn in het moment, en om te voelen bij waar je aan wilt werken.

Praten en aanraking
De ene keer zullen we meer praten, en nodig ik je uit om te voelen hoe je lichaam daarop reageert. Andere keren zullen we meer oefeningen doen, met of zonder aanraking, om je meer met jezelf en je lichaam te verbinden. In mijn sessies kun je alle kleren aanhouden. Tussen de sessies door geef ik je oefeningen mee die je met of zonder kleren thuis kunt doen.

Van oude naar nieuwe patronen
Tijdens de sessies kunnen we de patronen en blokkades tegenkomen die je lichaam heeft gecreëerd om je te beschermen, voor whatever reasons. Blijkbaar was het op enig moment veiliger voor je systeem om iets niet te ervaren of te voelen, dan om dat wel te doen. Met oefeningen in aandacht, aanraking en uitspreken laten we je lijf en systeem langzaam wennen, dat het veilig is om prettige sensaties toe te laten en die vol te ervaren.

Emoties
Het is heel normaal als er emoties opkomen als je meer in contact komt met lichaam, en zeker met je bekkengebied. En met datgene wat je weerhoudt van het genieten van verbinding en van prettige sensaties. Ik bied je een veilige plek aan waar je kunt zijn met wat er is. Als dat op enig moment als ‘teveel’ voelt, kan ik je op zachte manieren helpen om je systeem zich weer veilig te laten voelen.

Dit is iets voor jou als:

  • Je (soms) pijn ervaart bij het vrijen
  • Je meer wilt ontspannen en genieten in intimiteit en seks
  • Je het lastig vindt om te voelen wat je wilt, of om je grenzen aan te geven

Als je je herkent in bovenstaand, of ze maken iets los in je, kan het interessant zijn om dit te onderzoeken in Pelvic Release coaching.

Praktische zaken

Goed leren voelen en meer bewustzijn krijgen op je lichamelijke ervaring kost tijd, aandacht en oefening. Je systeem heeft ruimte nodig om zich op een ontspannen manier te openen. Bij te veel druk zal het langer duren om te ontspannen en open te staan voor verandering. Dit is waarom ik mijn aanbod op de volgende manier heb ingericht:

  • 2x een sessie van 60 minuten per maand
  • Begeleiding in zelfreflectie en email support tussen de sessies
  • Minimale duur van 3 maanden (6 sessies)

Investering:

€ 200 per maand

Ik geef mijn sessies online via Zoom. Er is een beperkt aantal plekken voor live sessies.

Pelvic Release coaching aanvragen

Als je wilt ervaren hoe het is om mij als coach te hebben, dan kun je via onderstaande knop een gift-sessie bij me inplannen. Dit is een volwaardige 1 uur durende online coachsessie, geen kennismakingsgesprek. Het is mijn gift aan jou, zonder verdere verplichtingen.

Mochten we ons beiden direct enthousiast voelen om langer samen te werken, dan plannen we een apart moment in om dit verder te bespreken. Als dit goed voor je klinkt, plan dan jouw gift-sessie via onderstaande knop in.