Pelvic Release

Meer in contact met
je bekkengebied en met jezelf

irenebuur-peaceofme11

Ervaar je (soms) pijn bij vrijen?

Of voel je juist niet zoveel als je seks hebt?

Vind je het lastig om te voelen wat je wilt, en om je grenzen aan te geven?

Wil je weer ontspannen en genieten in intimiteit en seks?

Wil je meer in contact komen met je bekken, met je yoni of lingam?

Wat is Pelvic Release?

Pelvic Release is een zachte, aandachtsvolle en lichaamsgerichte methode om meer in contact te komen met je lichaam, je bekkengebied en met jezelf.

Aandacht

Hoe zou het zijn om je aandacht even bij je bekkengebied te brengen?
Wat ervaar je dan?

De aandacht en aanraking die we doorgaans aan onze genitaliën geven, hebben vaak een functioneel doel: we houden ze schoon en hygiënisch, en we hopen dat het allemaal ‘werkt’ op het moment dat we willen dat het werkt, met name tijdens seks en intimiteit.

Mijn Pelvic Release sessies focussen zich op het tijd en aandacht nemen voor wat er op dit moment in je leeft, als je met je aandacht naar je bekkengebied gaat. Zonder oordelen. En zonder dat er iets hoeft, of dat het ergens naar toe zou ’moeten’. Ik zie vaak dat wanneer de druk er even af mag, er zoveel meer ruimte ontstaat voor de heerlijkheid waar we zo naar verlangen.

Tijdens de sessies kunnen we de patronen en blokkades tegenkomen die je lichaam heeft gecreëerd om je te beschermen, voor whatever reasons. Blijkbaar was het op enig moment veiliger voor je systeem om iets niet te ervaren of te voelen, dan om dat wel te doen. Met oefeningen in aandacht, aanraking en communicatie kunnen we je lijf en systeem langzaam laten wennen, dat het weer veilig is om prettige sensaties toe te laten en die vol te mogen ervaren.

‘De ‘preciousness’ ervaren van precies kunnen aangeven hoe je het wilt hebben.’ Dat maakte dat ik me erg veilig voelde tijdens de sessie.
irenebuur-peaceofme4
Jolien
35 jaar

Yoni-Aandacht

Aandacht, zonder oordelen of einddoel. Tijd nemen, om contact maken met jezelf, je lichaam, en je bekkengebied. Het kan zo’n verschil maken in hoe je iets ervaart. Je bekken vormt je basis; de kern van wie je bent. Als je daar meer in contact mee staat, wordt het makkelijker om te voelen wat je wilt, en om je grenzen aan te geven. Het bekken is ook een plek waar we veel spanning kunnen opslaan. Dit kan leiden tot bijv. minder zin in seks of bijvoorbeeld pijn bij het vrijen. Aandacht voor wat er in het moment in jou leeft, kan dit soort patronen doorbreken.

Zijn, met je Lingam

Deze titel kwam bij me op, omdat ik graag een ‘tegenhanger’ wil aanbieden voor iets wat ik bij veel mannen hoor en tegenkom. Namelijk: het gevoel altijd klaar te moeten staan, altijd zin te hebben, en dat ‘het’ altijd moet werken als je partner of date seks wilt. Deze druk die mannen (meestal onbewust) voelen, kan leiden tot problemen met het krijgen van een erectie, en/of te vroeg klaarkomen. Ik wil mannen uitnodigen om ‘te zijn’, te vertragen, en te ontspannen. En te leren vertrouwen op dat je lichaam vanuit ontspanning veel vanzelf kan, en wil. Je hoeft er alleen maar naar te leren luisteren.

(Yoni en Lingam zijn namen uit het Sanskriet voor resp. vagina en penis.)

Hoe ziet een (online) sessie eruit?

Je kunt voor de sessie op een stoel zitten of op een kussentje op de grond. Zorg dat je op een fijne, warme plek zit waar je niet gestoord wordt tijdens de sessie. We nemen wat tijd om te landen en contact te maken met ons lichaam. Vervolgens gaan we met vragen en waarnemen ontdekken hoe het op dit moment is in je lijf, in je bekkengebied, met je gevoel, en je behoefte op dit moment.

Vanuit dit startpunt gaan we verder met oefeningen in aandacht, aanraking en communicatie. We oefenen in opmerken, vertrouwen en waarderen wat je voelt, wat je wilt, waar je grenzen liggen, en hoe je dit kunt aangeven. Het is goed mogelijk dat er emoties opkomen als je meer in contact komt met de spanningen en blokkades in je bekkengebied. Hiervoor biedt ik je een veilige bedding om te zijn met wat er is. En mocht dit te spannend voelen, dan zijn er fijne en zachte manieren om je systeem weer veiig te laten voelen.

In de online sessies werk ik ook met aanraking, namelijk met die van jezelf. Dat kan gewoon met kleren aan. In mijn ogen is die aanraking soms nog belangrijker dan die van een ander, om nog meer in contact met jezelf en je lichaam te komen. Ook visualisaties kunnen hierbij ondersteunend werken.

Wil je op een laagdrempelige manier kennismaken met Pelvic Release?
Dat kan met een introductieworkshop of met een 1 op 1 sessie.

Voel je welkom!

Vragen of een afspraak inplannen?

Voel je welkom om contact met me op te nemen als je vragen hebt of een afspraak wilt inplannen. De sessies vinden plaats in mijn praktijk aan huis in Amsterdam Oost.