Pelvic Release

Meer in contact met
je yoni of lingam

irenebuur-peaceofme11

Ervaar je (soms) pijn bij vrijen?

Of voel je juist niet zoveel als je seks hebt?

Voel je veel grenzen en wil je leren hoe je ze aan kunt geven?

Wil je weer of meer genieten van intimiteit en seks?

Wil je meer in contact komen met je bekken, met je yoni of lingam?

Meer ontspanning en gevoel

Pelvic release helpt je om in contact te komen met je bekkengebied, en met je yoni of lingam*. Je wordt gevoeliger in dit gebied en kunt daardoor meer genieten van prettige sensaties. Ook kun je eventuele blokkades of spanningen loslaten.
(*yoni en lingam zijn namen uit het Sanskriet voor resp. vagina en penis)

Terug naar je kern

De pelvic release brengt je terug naar je kern. Je komt meer in contact met je lichaam, met jezelf, met de kern van wie je bent. Daardoor wordt het makkelijker om aan te geven wat je wel en niet wilt. Hierdoor kunnen klachten, zoals spanning en blokkades, verminderen. Door de fysieke release van het weefsel in je bekken en genitaliën, ontstaat er ook meer ruimte in je lijf om seksuele opwinding te ervaren.

‘De ‘preciousness’ ervaren van precies kunnen aangeven hoe je het wilt hebben.’ Dat maakte dat ik me erg veilig voelde tijdens de sessie.
irenebuur-peaceofme4
Jolien
35 jaar

Wat is het, en hoe werkt het?

Pelvic release is een zachte, aandachtvolle massagetechniek die het fascieweefsel in je bekken en genitaliën vrij maakt van spanning en blokkades. Deze spanning en blokkades kunnen ontstaan door bepaalde gedachten en overtuigingen over seks en intimiteit, vervelende ervaringen, maar ook simpelweg door een stuk fietsen of een ruzie met je buurman.

Het fascieweefsel reageert op stress: daarvan gaat het verkleven en verharden, het slaat de stress als het ware op in het weefsel. Hierdoor kun je pijn gaan ervaren voor, tijdens of na het vrijen. Of er kan een laagje verdoving ontstaan: waardoor je juist niet zoveel voelt als je seks hebt. Door het weefsel weer soepel en zacht te maken, ontlaadt de stress en kunnen ook de opgeslagen emoties vrij komen.

Zodra het weefsel weer zacht, soepel en vrij is, wordt het weer ontvankelijker voor fijne sensaties en zul je weer meer gaan voelen van seks. Ook het ontladen van opgeslagen emoties helpt bij het opruimen van blokkades, die het genieten in de weg kunnen staan.

Hoe ziet een sessie eruit?

Voorafgaand aan elke eerste sessie doe ik een online intake, om elkaar te leren kennen en om eventuele contra-indicaties uit te sluiten. De intake duurt ca. een uur. Als we beiden een JA voelen na de intake, kunnen we de sessies gaan inplannen.

In de sessie werk ik met wat er op dat moment in je leeft of de aandacht vraagt. Met wat er nu nodig is, voor jou en voor jouw lichaam. Elke sessie kan er dus wat anders uitzien. We beginnen met een voorgesprekje om te kijken wat er vandaag nodig is.

Veel voorkomende stappen die ik in de sessies doe zijn:

– Ontspannende oefeningen om te landen in je lichaam en bewust te worden van wat je in je lichaam ervaart
– Leren hoe je kunt voelen wat je wilt en niet wilt, en hoe je dit kunt uiten
– Ontdekken welke signalen je lichaam geeft en hoe je die kunt gebruiken in je leven
– Verschillende zachte massagetechnieken om het fascieweefsel in je bekken en genitaliën uit te nodigen om verklevingen en spanning los te laten (bij het aanraken van genitaliën draag ik soft nitriel handschoentjes)

De sessies zijn niet op opwinding gericht. Het kan dus wel dat je effect zult merken als je daarna seks hebt: door de release ontstaat er meer ruimte in je lichaam om seksuele opwinding te ervaren.

Tarieven

Ik werk voornamelijk in trajecten van 3 sessies, omdat de eerste sessie altijd ‘de eerste sessie’ is. Het kan nieuw en spannend voelen en daardoor kan er bij de tweede of derde sessie vaak meer verdieping plaats vinden. Tussen de trajecten door evalueren we steeds hoe het gaat en hoe je verder wilt.

Online intake 1 uur  –  50€
Traject 3x Pelvic Release sessie 2 uur  –  495€
Losse Pelvic Release sessie 2 uur – 175€

Spannend?

Ik hoor vaak dat mensen het spannend vinden en dat is logisch. Misschien fijn om te weten dat diezelfde mensen vaak na een sessie teruggaven dat het veel minder eng was dan het in eerste instantie leek.

Ook goed om te weten is dat je zelf ‘in charge’ bent welke release-stappen er wel en niet plaats vinden in de sessie. Dit kun je op je eigen tempo aangeven. Tot slot zijn er mogelijkheden waarbij ik je leer om de release-stappen bij jezelf toe te passen.

Mocht het voor nu toch te spannend voelen, wellicht is Lichaamsgerichte Coaching dan eerst iets voor je.

Vragen of een afspraak inplannen?

Voel je welkom om contact met me op te nemen als je vragen hebt of een afspraak wilt inplannen. De sessies vinden plaats in mijn praktijk aan huis in Amsterdam Oost.